Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Oil Price: запровадження стелі цін на нафту може збільшити доходи Росії

Oil Price: запровадження стелі цін на нафту може збільшити доходи Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Oil Price: запровадження стелі цін на нафту може збільшити доходи Росії Оглядач Oil Price Ірина Слав передбачила Росії отримання вигоди після запровадження країнами Заходу стелі нафтових цін. На її думку, міра не позбавить Москву сировинних доходів, а примножить їх.

Автор матеріалу нагадала, що російська сторона попередила про наслідки такого рішення і пообіцяла припинити постачання до країн, що його підтримують.

Слава додала, що стеля цін у 65 доларів за барель можна порівняти з чинними цінами на нафту з Росії і не вплине на Москву.

Оглядач вважає, що Європейський Союз (ЄС) не зможе домовитися про рівень цін, оскільки Польща наполягатиме на його зниженні до собівартості видобутку, а Кіпр та Греція вимагатимуть захистити морські перевезення та не опускати граничну ціну.

«Це означає ембарго ЄС на російську нафту, скорочення постачання нафти до ЄС і, як наслідок, підвищення цін. А вищі ціни на неросійську нафту можуть призвести до підвищення цін і на російську нафту, оскільки поставки перенаправляються», — резюмувала авторка.

Раніше видання Wall Street Journal повідомило, що Євросоюз почав обговорювати пропозицію Єврокомісії щодо затвердження стелі цін на нафту з Росії на рівні 60 доларів за барель. В ЄК вважають, що це може стати компромісним варіантом для всіх учасників об’єднання.

У той же час агентство Reuters дізналося, що посли ЄС практично затвердили обмеження на рівні 60 доларів за барель. Вони очікують на підтвердження Польщі, яка наполягала на нижчій позначці.