Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: подані на вечерю Байдена та Макрона омари викликали критику політиків та екоактивістів

WSJ: подані на вечерю Байдена та Макрона омари викликали критику політиків та екоактивістів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WSJ: подані на вечерю Байдена та Макрона омари викликали критику політиків та екоактивістів Подані на урочисту вечерю президентів США та Франції Джо Байдена та Еммануеля Макрона омари викликали критику політиків та екоактивістів, про це повідомила газета Wall Street Journal (WSJ).

Наголошується, що американська кухня славиться омарами зі штату Мен, які з'явилися на столі у глав держав. Проте в даний час у штаті точаться суперечки про можливу шкоду, яку завдають обладнання для промислу ракоподібних гренландським китам. У листопаді мережа супермаркетів призупинила Whole Foods продаж омарів.

Сенатор від штату Мен Сьюзан Коллінз запитала, чому менський омар недостатньо хороший для роздрібних продавців морепродуктів, якщо 200 ракоподібних було подано до столу в Білому домі.

Організації із захисту океану та його ресурсів також висловили невдоволення. Один із керівників групи Oceana Гіб Броган заявив, що для нього стало шоком включення омарів до меню урочистої вечері. Він наголосив, що Байден міг вибрати більш екологічні варіанти, наприклад, атлантичні гребінці або креветки з Мексиканської затоки.

Глава регіонального промислового хаба Біллі Міллікен розкритикував рецепт приготування ракоподібних. Він зазначив, що їх гасили в олії та подали з гарніром, хоча омара слід готувати на пару з додаванням невеликої кількості води, в ідеалі – морський зі штату Мен.

Раніше телеканал CNN підрахував, що витрати Білого дому на урочисту вечерю президентів США та Франції Джо Байдена та Еммануеля Макрона становитимуть 500 тисяч доларів.