Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: країни G7 близькі до погодження стелі цін у $60 на російську нафту

Reuters: країни G7 близькі до погодження стелі цін у $60 на російську нафту

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Reuters: країни G7 близькі до погодження стелі цін у $60 на російську нафту Країни «Великої сімки» (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США) готові підтримати рішення Євросоюзу запровадити стелю цін на російську нафту у розмірі 60 доларів за барель вже найближчим часом. Про те, що група майже досягла угоди, повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого представника коаліції.

Джерело зазначило, що переговори завершаться найближчими днями, рішення буде озвучено не пізніше 5 грудня. За його словами, представники G7 дуже близькі до узгодження заходу і, «схоже, задоволені» механізмом, що обговорюється, який спрямований на обмеження доходів Росії від продажу нафти. При цьому міра передбачає збереження адекватних обсягів палива на світовий ринок.

Країни ЄС уже попередньо погодили стелю цін, проте ще не можуть вжити заходів через Польщу, яка наполягає на нижчій граничній ціні, у 30 доларів за барель. Якщо країна погодиться на угоду, механізм схвалять всі уряди ЄС у письмовій формі до 2 грудня.

Стеля цін має набути чинності 5 грудня разом із ембарго ЄС на імпорт російської нафти морем. Джерела агентства Bloomberg раніше повідомляли, що оцінка та перегляд граничної ціни на нафту з Росії можуть відбуватися кожні два місяці, починаючи з січня 2023 року.