Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » G7, ЄС та Австралія вирішили запровадити стелю цін на нафту Росії

G7, ЄС та Австралія вирішили запровадити стелю цін на нафту Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
G7, ЄС та Австралія вирішили запровадити стелю цін на нафту РосіїG7, ЄС та Австралія погодили введення з 5 грудня стелі цін на російську нафту, що поставляється морем, у 60 доларів за барель. Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

Уточнюється, що стеля цін почне діяти з 5 грудня 2022 для сирої нафти і з 5 лютого 2023 для нафтопродуктів. В ЄК зазначили, що остаточний механізм ще не погоджений, через що ціна для нафтопродуктів має бути скоригована пізніше.

У заяві відомства також йдеться, що стеля цін залишиться регульованою. Крім цього, покладено відстрочку в 45 днів для російської нафти, що поставляється морем, для суден, які завантажилися до 5 грудня і розвантажилися в портах призначення до 19 січня.

Єврокомісія окремо повідомила, що ембарго на постачання російської нафти до країн ЄС залишиться чинним і почне діяти з 5 грудня. При цьому танкери в юрисдикції Євросоюзу будуть готові транспортувати нафту до третіх країн, якщо вона продається нижче за цінову стелю.

Раніше у Великій Британії передбачили негативні наслідки стелі цін на нафту з Росії. Встановлення країнами Євросоюзу (ЄС), «Великої сімки» (G7) та Австралією стелі цін на нафту РФ призведе до негативних наслідків для всього Заходу. Британський політик вважав, що Росія «сміється» з введення ЄС та G7 граничних цін у 60 доларів за барель.

Вже офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Москва не прийматиме стелю цін на свою нафту. Він додав, що рішення про організацію подальшої роботи мають ухвалити за підсумками швидкого аналізу.

Європейський союз офіційно підтвердив рішення щодо стелі цін на нафту Росії. Bloomberg з'ясував, що йдеться про 60 доларів за барель.