Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон назвав єдиний спосіб вирішення конфлікту в Україні

Макрон назвав єдиний спосіб вирішення конфлікту в Україні

Категорія: Головне, Політика
Макрон назвав єдиний спосіб вирішення конфлікту в Україні Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю американському телеканалу CBS News назвав єдиний спосіб вирішення конфлікту в Україні. За його словами, такими стануть переговори.

"Єдиний спосіб знайти рішення – це переговори. Я не бачу військового варіанту", - заявив президент Франції. 

Французький лідер наголосив, що рішення мають приймати самі українці.

Раніше Макрон заявив, що розвиток ситуації в Україні найближчими тижнями та місяцями, а також вибір українців дозволять визначити момент для переговорів з Росією. Він пообіцяв не тиснути на Київ у цьому питанні.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що отримав сигнали від союзників щодо бажання Москви проводити прямі переговори. Він додав, що не хоче обговорювати мир із Росією «за лаштунками».

Політик перерахував «абсолютно зрозумілі» умови для переговорів: це відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування всіх збитків, завданих війною, покарання кожного військового злочинця та гарантії, що це не повториться.

У свою чергу держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що переговори не стоятимуть на порядку денному, поки російська влада не продемонструє зацікавленість у їхньому суттєвому результаті. За його словами, цінності дипломатії є важливими при вирішенні будь-якого конфлікту, якщо залучені сторони в цьому зацікавлені.