Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Центробанки ФРН та Франції пообіцяли знизити інфляцію до 2% до кінця 2025 року

Центробанки ФРН та Франції пообіцяли знизити інфляцію до 2% до кінця 2025 року

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Центробанки ФРН та Франції пообіцяли знизити інфляцію до 2% до кінця 2025 рокуНімецький та французький регулятори взяли зобов'язання знизити інфляцію до 2% за два-три роки. Річна інфляція у жовтні у Єврозоні зросла до 10,6%, у листопаді знизилася до 10%. В ЄЦБ думають про підвищення ключової ставки. 

Рівень інфляції у Німеччині та Франції повернеться до цільового показника у 2% до кінця 2024 або 2025 року, заявили президент Бундесбанку Йоахім Нагель та керуючий Банком Франції Франсуа Вільруа де Гало. Вони пообіцяли це у спільній заяві на німецькому каналі Phoenix, пише Bloomberg.

«Ми повернемо інфляцію до 2% до кінця 2024 чи 2025 року. Це не просто прогноз, проектування. Це зобов'язання», - наголосив Віллерой.

Він зазначив, що посилення політики Європейського Центробанку (ЄЦБ) дозволить стримати зростання цін, яке зараз перевищує цільовий показник у п'ять разів (близько 10%). На питання про те, як довго зростатимуть відсоткові ставки, він відповів: Стільки, скільки необхідно.

"Особлива ситуація є особлива ситуація, але в якийсь момент вона закінчується", - сказав Нагель.
 
«Сигналом фіскальної політики явно має бути повернення до боргового гальма» (заходи щодо зниження темпів нарощування державного боргу) та дотримання європейських фіскальних правил, — сказав Нагель.