Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон виступив за збереження контактів із Путіним та за відмову від його ізоляції

Макрон виступив за збереження контактів із Путіним та за відмову від його ізоляції

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Макрон виступив за збереження контактів із Путіним та за відмову від його ізоляціїПрезидент Франції Емманюель Макрон вважає, що прямий контакт із президентом Росії Володимиром Путіним важливий для відновлення взаємодії між країнами. На його думку, російсько-український конфлікт завершиться переговорами і не бачить «інших варіантів». Водночас він вважає, що рішення мають ухвалювати українці.

«Я підтримую регулярні дискусії та прямий контакт із президентом Путіним, тому що вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію полягає у збереженні цього прямого каналу. Ізоляція — це найгірше, особливо для такого лідера, як він», — сказав Макрон CBS.

Французький президент запевнив, що не веде неофіційних переговорів із представниками Росії та України. Він сказав, що ніколи не бере участі в неофіційних процесах і завжди звітує про свої дії.
 
«Щоразу, коли я говорив з президентом Путіним, я робив це надбанням громадськості», - зазначив він.

Пан Макрон багато разів телефонував до пана Путіна до і після введення військ РФ в Україну. Минулого тижня він запропонував подумати про гарантії безпеки Росії. На його думку, після завершення конфлікту в Україні Європа має побудувати оновлену архітектуру безпеки.