Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон заявив про «розсинхронізацію» у відносинах США та ЄС

Макрон заявив про «розсинхронізацію» у відносинах США та ЄС

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Макрон заявив про «розсинхронізацію» у відносинах США та ЄС Проблеми виникли через те, що ЄС купують паливо, а США продають його. Ціна для європейців та американців серйозно різниться, зазначив Макрон.

У відносинах між США та Європою відбулася "розсинхронізація" на тлі проблем в енергетичному секторі, заявив президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю CBS.

«Я думаю, що ця адміністрація та особисто президент [США Джо] Байден дуже прив'язані до Європи. Але коли ви дивитеся на ситуацію сьогодні, справді відбувається розсинхронізація. Чому? Енергетика», - сказав французький лідер.

За його словами, між ЄС і США утворився «великий розрив» через те, що європейці купують нафту і газ у американців, але ціни для споживачів у США та Європі різняться: у ЄС вони вшестеро вищі, ніж у Сполучених Штатах. Це впливає «на купівельну спроможність та конкурентоспроможність» двох товариств, наголосив Макрон.

«Я хочу, щоб ми були союзниками, хочу, щоб ми були друзями, я хочу, щоб ми були партнерами. Я хочу співпрацювати зі США, але я не хочу бути залежним», - зазначив Макрон.