Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Блінкен: США не заохочували і не допомагали Україні завдавати ударів по території Росії

Блінкен: США не заохочували і не допомагали Україні завдавати ударів по території Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Блінкен: США не заохочували і не допомагали Україні завдавати ударів по території РосіїСША не заохочували і не допомагали Україні завдавати ударів усередині внутрішньої території Росії, підтримка Вашингтона націлена лише на таку військову допомогу, яка б дозволила Україні покращити здібності для самооборони. Про це заявив голова американського Держдепу Ентоні Блінкен, повідомляє Bloomberg.

«Ми не заохочуємо українців до завдання ударів по території Росії і не надаємо їм можливості [для завдання таких ударів]. Але важливо розуміти, що українці переживають щодня в умовах російської агресії, що триває, спрямованої проти їхньої країни. Ми разом з нашими партнерами по всьому світу сповнені рішучості забезпечувати, щоб вони мали необхідне оснащення, щоб захищати себе, свою територію та свободу», — запевнив держсекретар у непричетності до ударів.

Він також зазначив, що США на даний момент не володіють детальною інформацією про удари українських безпілотників по російських аеродромах.

5 грудня безпілотні літальні апарати ЗСУ, які летіли на малій висоті в Рязанській та Саратовській областях, були перехоплені системами протиповітряної оборони. Атаку зазнали аеродроми дальньої авіації в Дягілєво та Енгельсі. Загинули троє військових, ще четверо військовослужбовців зазнали поранень.