Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США погодили проект оборонного бюджету

США погодили проект оборонного бюджету

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США погодили проект оборонного бюджету Комітети обох палат Конгресу США у справах збройних сил погодили проект оборонного бюджету на 2023 рік у розмірі 858 мільярдів доларів. Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті міністерства оборони США.

Зокрема, щонайменше 800 мільйонів доларів планується виділити на допомогу Україні у сфері забезпечення безпеки. Це на 500 мільйонів доларів більше, ніж у бюджетному запиті Білого дому.

«[Проект] розширює та модифікує Ініціативу допомоги Україні у сфері безпеки та затверджує виділення додаткових 800 мільйонів допомоги у 2023 фінансовому році», — випливає з проекту.

При цьому планується прискорення доставки критично важливих боєприпасів до України та заповнення запасів порівнянної техніки союзників та партнерів США, які спрямовують озброєння до Києва.

Також в оборонному бюджеті прописано витрати на стримування Росії. США мають намір витратити на цю мету шість мільярдів доларів. Крім того, документ наказує Вашингтону домагатися виключення РФ із низки міжнародних організацій, включаючи G20.