Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Global Times заявила про страх Європи через зниження ролі у світі на тлі криз

Global Times заявила про страх Європи через зниження ролі у світі на тлі криз

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Global Times заявила про страх Європи через зниження ролі у світі на тлі кризЄвропа злякалася погіршення свого геополітичного стану, пише китайське видання Global Times (GT).

Зазначається, що Європа починає турбуватися через роль, що знижується у світі на тлі невирішених криз і появи нових, «через що у неї наростає почуття страху».

За словами автора, сьогоднішня міжнародна обстановка показує підйом Сходу та занепад Заходу з подальшим переходом до багатополярного світу.

«Старі добрі часи для них давно минули. США перебувають у відносному занепаді, тоді як Європа — абсолютно», — пише аналітик Сун Лучжен.

У статті також наголошується, що між Європейським союзом (ЄС) та Сполученими Штатами наростає стратегічне суперництво, яке негативно впливає на європейську промисловість.

Раніше глава МЗС Франції Катрін Колона закликала Європу домагатися автономії від США.
 
"Я просто скажу, що якщо європейці не хочуть жити у напрузі перед кожними американськими виборами, то їм слід знайти шлях більшої автономії", - зазначила міністр. При цьому вона додала, що такий підхід зовсім не передбачає більшого дистанціювання від США.