Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: НАТО може спрямувати Україні понад три мільярди доларів із фонду альянсу

Politico: НАТО може спрямувати Україні понад три мільярди доларів із фонду альянсу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: НАТО може спрямувати Україні понад три мільярди доларів із фонду альянсу НАТО може спрямувати Україні понад три мільярди доларів із фонду альянсу, який призначався для підтримки афганських сил безпеки. Про це повідомляє Politico із посиланням на джерела.

Запит на перерозподіл коштів було зроблено київською владою. Фонд був заморожений, і альянс працював над створенням механізму для передачі грошей назад окремим країнам або їхнього переміщення в інше місце, але кожна країна-донор сама вирішує, як використовувати гроші.

Деякі країни НАТО розглядають можливість використання частини чи всіх цих коштів для України. За словами однієї з офіційних осіб, представники альянсу більше місяця обговорювали можливість використання афганських коштів для України, зокрема під час зустрічі у Брюсселі у жовтні.

Прес-секретар НАТО Даніеле Ріджіо заявив, що процес повернення грошей із рахунку країнам-донорам уже розпочався, але безпосередньо не відповів на питання щодо використання афганських коштів альянсом для підтримки України.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що завершення бойових дій в Україні не зможе автоматично відновити нормальні відносини НАТО та Росії. Він також виключив можливість дипломатичного врегулювання конфлікту в Україні. Столтенберг припустив, що натомість взимку Москва та Київ прагнутимуть «перегрупувати і переозброїти свої сили».