Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Стали відомі деталі невдалого держперевороту в Німеччині

Стали відомі деталі невдалого держперевороту в Німеччині

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Стали відомі деталі невдалого держперевороту в Німеччині Екстремісти, які планували влаштувати держпереворот у Німеччині, сподівалися передати владу принцу Генріху XIII, члену німецького аристократичного роду Рейс. Про деталі невдалого путчу пише Reuters.

За даними агентства, німецька прокуратура заявила про нібито існуючі зв'язки Генріха XIII з Росією. Джерело агентства з МВС Німеччини також повідомляє, що зараз спецслужби країни вивчають будь-які можливі контакти змовників з Росією.
 
Також стало відомо, що представники аристократичного будинку Рейсс у свою чергу засудили причетність Генріха XIII до спроби держперевороту і назвали його «збитою з пантелику людиною, яка потрапила під вплив теорії змови».

Зазначається, що змовники є адептами ідеології Reichsburger (Рейхсбюргер, громадяни Рейху), яка заперечує легітимність державності ФРН. Автор матеріалу уточнює, що змовники дотримуються монархічних та неонацистських поглядів. Федеральна розвідувальна служба (BND) Німеччини заявила, що понад 21 тисяча осіб є членами організації.

Раніше поліція Німеччини запобігла державному перевороту, який планували організувати праві екстремісти. Зловмисники хотіли взяти штурмом Бундестаг. Правоохоронцями було затримано понад 25 осіб, серед яких були члени терористичної організації правого спрямування та співчуваючі.