Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Київ отримає від Тайваню мільйон доларів на відновлення енергетичної інфраструктури

Київ отримає від Тайваню мільйон доларів на відновлення енергетичної інфраструктури

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Київ отримає від Тайваню мільйон доларів на відновлення енергетичної інфраструктуриМер Києва Віталій Кличко, голова МЗС Тайваню Джозеф У та засновник благодійного фонду «Дарничани» Григорій Маленко підписали меморандум про взаєморозуміння (MOU), щоб допомогти столиці України придбати обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. 
 
У рамках документа українська сторона отримає мільйон доларів. Про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства Тайваню.

Уточнюється, що тайванська сторона виділить Києву гуманітарну допомогу, включаючи зимовий одяг, шарфи, рукавички, ковдри та продовольчі пайки, щоби допомогти українським громадянам під час зими. Як зазначається, Тайвань готовий надати допомогу партнерам "у важку хвилину".

Раніше Україна заснувала міжпарламентську групу з розвитку та зміцнення зв'язків із Тайванем, до якої увійшли 15 депутатів.
 
Голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ради Олександр Мережко наголошував, що ця ініціатива має зміцнити торговельні, економічні та культурні зв'язки між Україною та Тайванем.