Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico заявило про намір ЄС розширити санкції проти авіації та космічної галузі РФ

Politico заявило про намір ЄС розширити санкції проти авіації та космічної галузі РФ

Категорія: Головне, Політика
Politico заявило про намір ЄС розширити санкції проти авіації та космічної галузі РФ Євросоюз задумав розширити список санкційних товарів, заборонених до експорту до Росії, охопивши обладнання, яке може бути використане країною в авіації та космічній галузі, пише Politico з посиланням на непублічні документи.

Згідно з проектом дев'ятого пакету санкцій, в Росію можуть заборонити постачання авіадвигунів та їх компонентів, а також ноутбуків, жорстких дисків, фотоапаратів та об'єктивів. Нові санкції мають торкнутися як авіаційну і космічну промисловість, а й військово-промисловий комплекс та низку інших галузей російської економіки.

Так, за допомогою нового пакету санкцій ЄС має намір зупинити нарощування російських промислових потужностей, помістивши під обмеження 169 організацій, продукція яких може сприяти технологічному вдосконаленню сектора оборони і безпеки Росії. Зокрема, під санкції підпадуть двигуни для дронів, хімічне та біологічне обладнання, «засоби боротьби з заворушеннями» та електронні компоненти.

Хоча наприкінці липня Європейський Союз (ЄС) вирішив зняти заборону на постачання Росії низки товарів та послуг для авіаційної галузі, проти країни все ще діють американські санкції. У серпні Вашингтон включив 25 російських літаків до реєстру порушників експортного контролю. Міністерство торгівлі повідомило, що йдеться про борти Airbus A320, A321 і A330, які експлуатують російські авіакомпанії Red Wings, Nordwind, S7 Airlines, I-Fly і Yamal Airlines.

Заступник міністра торгівлі США з промисловості та безпеки Алан Естевез припустив, що Росії через санкції до 2025 року доведеться відмовитися від експлуатації від половини до двох третин літаків, що використовуються у комерційній сфері.