Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Стиральная машина набирает воду, но не крутит барабан? Советы мастера

Стиральная машина набирает воду, но не крутит барабан? Советы мастера

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Стиральная машина набирает воду, но не крутит барабан? Советы мастераВихід з ладу пральної машини-автомат суттєво ускладнює повсякденне життя. З цим пристроєм нерідко трапляються проблеми, і вони бувають не тільки виробів марки LG або Indesit. Ви завантажуєте бруду, встановлюєте таймер і цикл прання, потім натискаєте кнопку запуску, але в пральній машинці не крутиться барабан, хоча забір води зроблений. Також читайте у нашому матеріалі -  чому саме пралка Bosch не крутить барабан.


Причин, з яких обладнання не хоче прати чи віджимати речі наприкінці циклу, може бути багато. Деякі причини того, чому пральна машина набирає воду, але не стирає, діагностувати та виправити самостійно досить просто. Однак є й такі, які без допомоги спеціаліста сервісного центру вирішити неможливо.


Забруднений фільтр дренажного насоса

 

Однією з найпоширеніших причин, через яку не обертається барабан пральної машинки, є засмічений фільтр зливного насоса. Він призначений для зливу брудної води з машини-автомату, щоб вона не забивалася. Коли цей фільтр заблокований якимись дрібними предметами (наприклад, носком, деталлю від одягу або іншими елементами, які ви не витягли з прання з кишень), обладнання не центрифугує воду.

 

Брудній воді подітися нікуди, і пральна машина не крутить барабан при віджимі, тому що забитий фільтр заважає правильній роботі побутової техніки. Як вирішити проблему?

  • Для початку перекрийте водопровідний кран і від'єднайте від електромережі.
    Потім з допомогою зливного шлангу необхідно видалити з барабана всю воду.
    Наступним кроком є відкручування та очищення фільтра засобом для миття посуду.

Якщо фільтр використовувався протягом тривалого часу, краще замінити його на новий.

 

Пошкодження гідростатичної системи

 

Іноді буває навіть після прочищення фільтра пральна машина не може прокрутити барабан, а світлодіод на дисплеї, як і раніше, сигналізує, що проблема саме у фільтрі. У цьому випадку слід повністю перевірити гідростатичну систему, включаючи гідростат, насос, зливний шланг, прокладки та сітчасті фільтри. При необхідності їх потрібно очистити.

 

Занадто велика вага білизни для прання


Стиральная машина набирает воду, но не крутит барабан? Советы мастераЧому пральна машина гуде, а барабан не крутиться? Відповідь може бути простішою, ніж здається. Поширена причина, через яку центрифуга не хоче обертатися, полягає в тому, що ви поклали в неї занадто багато білизни або дуже важкі речі, що сильно вбирають воду. В результаті машина-автомат не може їх збалансувати, а отже, прати чи віджинати.

  • Вирішення проблеми просте: Перервіть роботу машинки, витягніть і вичавіть білизну. Потім знову завантажте речі та встановіть на прання повторно. Можливо, це дозволить пральній машині правильно розкручувати одяг. Але краще покласти білизни в меншій кількості, щоб пристрій міг виконувати свою роботу без проблем.
 

Занадто багато піни в барабані прання

 

Якщо ви використовуєте порошок або рідкий миючий засіб з високим піноутворюючим ефектом, піни може бути так багато, що пральна машина не запустить режим віджиму. Вона буде вважати завантаження більшим, ніж вона є насправді, і це порушить весь цикл прання.


  • Вирішення проблеми: Припиніть роботу пральної машини та злийте воду через зливний шланг, щоб видалити зайву піну. Змініть миючий засіб або порошок на препарати, які мають високу ефективність, але з низьким піноутворенням.

 

Кращі та якісніші пральні порошки утворюють набагато менше піни. Якщо ви використовуєте рідину, розгляньте можливість тестування порошку.

 

Блокування барабана стороннім предметом

 

Ще однією причиною, чому пральна машина набирає воду і не стирає, може бути блокування або сповільнення роботи барабана. Ця проблема вирішується шляхом перевірки, чи не блокує його будь-який сторонній елемент, що випав з кишені під час прання (шпилька, шпилька, монета, гудзик тощо). Потрібно ретельно обстежити руками всю область навколо барабана. Якщо вам вдасться знайти і видалити предмет, що застряг, не забувайте в майбутньому перевіряти кишені одягу, який хочете випрати.

 

Зношені щітки двигуна пральної машини

 

Ця проблема стосується або старих, або більш дешевих машинок-автомат, двигуни яких оснащені вугільними щітками, на відміну від інверторних двигунів. При надмірному зносі даного елемента в пральній машині погано обертається барабан. Вона стирає, але не віджимає, тому що мотору не вистачає потужності швидко його крутити.


  • Вирішення проблеми: Слід замінити щітки, які розташовані з обох боків двигуна. Для цього необхідно повністю зняти двигун пральної машини. Якщо у вас немає відповідних технічних знань, викличте професіонала.

 

Якщо причиною того, що в машинці не крутиться барабан є зношування щіток, і вона часто страждає від інших поломок, подумайте про покупку нового обладнання.

 

Проблема з приводним ременем машини-автомат


Стиральная машина набирает воду, но не крутит барабан? Советы мастераПривідний ремінь намотаний на шків, що приводить його в рух. Він може зіскочити з колеса, повністю порватися або послабити та прослизати по колесу. Кожна з цих ситуацій негативно позначається на роботі пральної машини, яка не хоче прати та віджимати.

  • Рішення: Доберіться до шківа з приводним ременем. Відкрутіть задню панель машинки та перевірте стан ременя. Якщо його порвано або перебуває в поганому стані, доведеться його замінити. Прикріпіть новий ремінь до провідного мосту та надягніть його на шків.

Несправність елемента модуля управління

Якщо пральна машина набирає воду, але не крутить барабан, то можлива проблема з керуванням або програматором. Такі несправності супроводжуються відповідним кодом помилки на дисплеї. Найчастіше необхідно замінити елемент, який заважав барабану обертатися.

  • Рішення: За відсутності технічних знань для самостійної заміни деяких компонентів модуля краще викличте фахівця.

Що ж до програматора, то іноді його достатньо скинути, як зазначено в інструкції. Зазвичай такий перезапуск ґрунтується на утриманні кнопки «СТАРТ».