Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міноборони Швеції: дев'ятий пакет допомоги Україні буде більшим за попередній на 50%

Міноборони Швеції: дев'ятий пакет допомоги Україні буде більшим за попередній на 50%

Категорія: Головне, Політика
Міноборони Швеції: дев'ятий пакет допомоги Україні буде більшим за попередній на 50%Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що новий пакет військової допомоги Україні буде більшим за попередній на 50 відсотків. 

Він нагадав, що дев'ятий пакет підтримки Києва схвалив уряд кілька тижнів тому. Глава шведського оборонного відомства уточнив, що новий транш допомоги включатиме системи протиповітряної оборони (ППО), а також боєприпаси для ще одного виду ППО.

Крім того, очікується пакет, пов'язаний із підготовкою до зими, додав Йонсон.

У листопаді Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 287 мільйонів доларів.
 
«Ми маємо намір якнайшвидше повернутися з подальшою підтримкою України — як політичної, економічної, так і військової, включаючи передачу досконаліших систем озброєнь», — наголошував Йонсон.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звертався до Стокгольма із проханням поставити Києву ще більше озброєння.
 
"Найкраще, що Швеція може зробити в галузі оборони найближчими тижнями, - це надати Україні свої знамениті самохідні гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) RBS-70 і більше снарядів для наших артилерійських систем", - наголосив міністр.