Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Саудівська Аравія прокоментувала запровадження стелі цін на російську нафту

Саудівська Аравія прокоментувала запровадження стелі цін на російську нафту

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Саудівська Аравія прокоментувала запровадження стелі цін на російську нафтуСпадковий принц, заступник прем'єр-міністра Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман ібн Абдель Азіз Аль Сауд прокоментував запровадження стелі цін на російську нафту. Його слова наводить портал Taqa.

Принц заявив, що поки що це рішення не продемонструвало свою ефективність.
 
«Що стосується стелі, що набула чинності 5 грудня, цін на нафту з Росії, то чітких результатів цього заходу поки немає. Також немає повної впевненості у тому, що це буде реалізовано», - зазначив він.

Крім того, слід зважати на реакцію Москви на подібні обмеження при розгляді ситуації на світових ринках палива, вважає принц.
 
«Ці заходи та інструменти вжито з політичною метою, і поки не ясно, чи допоможуть вони у реалізації поставлених цілей», — підкреслив він.
 
Принц звернув увагу на низку факторів, які наступного року, як і раніше, впливатимуть на ринки нафти. До них він відніс, зокрема, антикоподібні заходи у Китаї.

5 грудня Сполучені Штати опублікували офіційну ухвалу про введення стелі цін на нафту з Росії. Він був встановлений на рівні 60 доларів за барель. 4 грудня аналогічна ухвала була опублікована в офіційному журналі Євросоюзу.