Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай заборонив постачання процесорів до Росії

Китай заборонив постачання процесорів до Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Китай заборонив постачання процесорів до РосіїУряд Китаю заборонив експорт процесорів Loongson на власній архітектурі LoongArch. Рішення стосується у тому числі постачання до Росії, приводом для нього стало визнання технології стратегічно важливої, що пов'язано з використанням її у військово-промисловому комплексі Китаю. 

Низка російських виробників електроніки вже примірялася до китайських процесорів, але більше вони не можуть придбати партію для тестування. Про залежність та будь-які проблеми у зв'язку з цим рішенням говорити не доводиться, але Loongson оцінювався як варіант у разі блокування паралельного імпорту продукції Intel.

Джерело на ринку електроніки підтвердило цю інформацію, вказавши, що найкращі чіпи Китай використовує для військової продукції, і ділитися розробкою країна не має наміру.

Ще один співрозмовник видання розповів, що китайські процесори за своїми технічними характеристиками випереджають російські рішення, але не дотягують до західних, тому простіше та безпечніше закуповувати у всьому світі продукцію Intel.