Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Боррель: ЄС не зміг узгодити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

Боррель: ЄС не зміг узгодити дев'ятий пакет санкцій проти Росії

Категорія: Головне, Політика
Боррель: ЄС не зміг узгодити дев'ятий пакет санкцій проти Росії Дев'ятий пакет санкцій Європейського союзу (ЄС) проти Росії ще не готовий, лідери країн продовжують узгоджувати низку питань. Про те, що країни об'єднання не змогли узгодити новий пакет рестрикцій проти Москви, повідомив верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель перед засіданням Ради ЄС.

«Це засідання Ради ЄС буде дуже тривалим та складним. У нас на порядку денному санкції проти Росії, дев'ятий пакет ми все ще не досягли згоди», — розповів глава євродипломатії.

Борель сподівався, що держави спільноти досягнуть згоди до кінця дня, але зазначив, що цього може не статися, оскільки залишаються питання, які потребують обговорення. За його словами, країнам важко домовитися, оскільки існують різні погляди на антиросійські обмеження.

Раніше повідомлялося, що ЄС захотів розширити список санкційних товарів, заборонених до експорту до Росії, охопивши обладнання, яке може бути використане країною в авіації та космічній галузі.
 
Так, у РФ можуть заборонити постачання авіадвигунів та їх компонентів, а також ноутбуків, жорстких дисків, фотоапаратів та об'єктивів. Планувалося, що новий пакет обмежень ухвалять 12 грудня.