Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський назвав три кроки для настання миру в Україні

Зеленський назвав три кроки для настання миру в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика

Зеленський назвав три кроки для настання миру в УкраїніПрезидент України Володимир Зеленський під час звернення до лідерів країн G7 назвав три кроки, які наблизять настання миру на території країни. Відео опубліковано у його Telegram-каналі.

 

Український лідер заявив, що перший крок полягає у наданні Києву сучасних танків, артилерії, снарядів, а також реактивнішої артилерії та більш далекобійних ракет. Другий крок – надання підтримки у досягненні фінансової, енергетичної та соціальної стабільності в Україні у 2023 році, зокрема, забезпечення надійного захисту української енергетики від ударів.

 

Третій крок — виконання «формули світу», запропонованої президентом України раніше, а також скликання саміту Global Peace Formula Summit, «щоб визначитися, як і коли буде реалізовано пункти української «формули світу»».

 

Свою «формулу світу» Зеленський озвучив під час онлайн-виступу на саміті G20 у листопаді. Вона включає десять кроків, які, на думку української влади, дозволять досягти миру в країні. Серед них – припинення бойових дій, забезпечення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки України.

 

Вимогами Зеленського стали відновлення «радіаційної безпеки» на Запорізькій АЕС, введення стелі цін на російські енергоресурси, а також розширення зернової угоди.