Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Віце-канцлер ФРН Хабек: технічні питання стелі цін на газ у ЄС майже узгоджені

Віце-канцлер ФРН Хабек: технічні питання стелі цін на газ у ЄС майже узгоджені

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Віце-канцлер ФРН Хабек: технічні питання стелі цін на газ у ЄС майже узгоджені Міністри енергетики Європейського союзу (ЄС) на зустрічі у вівторок, 13 грудня, у Брюсселі досягли прогресу з технічних питань, пов'язаних із встановленням стелі цін на газ, заявив віце-канцлер, міністр у справах економіки та захисту клімату ФРН Роберт Хабек.

Віце-канцлер додав, що сторони майже повністю, на 90-95 відсотків, узгодили деталі щодо запровадження стелі цін на газ. За його словами, для досягнення угоди потрібно більше часу.

"Ми досягли великих успіхів з усіх технічних питань, а також структури такого механізму граничної ціни", - заявив віце-канцлер, міністр у справах економіки та захисту клімату ФРН. 

За словами міністра, питання дуже делікатне. Хабек закликав країни ЄС зробити крок назад і подумати, чи не роблять вони жодних помилок. За його даними, міністри енергетики продовжать обговорення цього питання наступного понеділка, 19 грудня.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на зустрічі з угорськими журналістами заявив, що країни ЄС проведуть нову дискусію щодо стелі цін на газ 19 грудня. За його словами, міністрам енергетики країн ЄС не вдалося досягти консенсусу на черговій зустрічі.

Він упевнений, що запровадження стелі цін на газ не допоможе впоратися з енергетичною кризою, особливо Будапешту. Таке рішення лише поставить країну під загрозу, додав політик.