Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Європейський банк виділить Україні 300 мільйонів євро на ремонт інфраструктури

Європейський банк виділить Україні 300 мільйонів євро на ремонт інфраструктури

Категорія: Головне, Економіка
Європейський банк виділить Україні 300 мільйонів євро на ремонт інфраструктуриУкраїна отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 300 мільйонів доларів на відновлення інфраструктури, заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький.

У соціальних мережах Кудрицький поділився, що голова ЄБРР Оділь Рено-Бассо та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Парижі, а також він сам у онлайн-форматі у Києві підписали необхідні документи. Вони «дозволять залучити 300 мільйонів євро для відновлення високовольтної інфраструктури та підвищення фінансової стабільності нашої компанії».

До «Укренерго» планують направити половину з цих коштів на придбання необхідного для ремонту обладнання. Решту ж використовувати «для виконання фінансових зобов'язань "Укренерго" і підтримки стабільної роботи ринку електроенергії».

12 грудня президент України Володимир Зеленський у бесіді із главою США Джо Байденом заявив, що російські ракетні удари знищили 50 відсотків інфраструктури країни. Для захисту енергооб'єктів, що ще працюють, український лідер попросив свого колегу посилити протиповітряну оборону країни.