Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Що таке ліпідний шар шкіри та чому важливо про нього дбати?

Що таке ліпідний шар шкіри та чому важливо про нього дбати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Що таке ліпідний шар шкіри та чому важливо про нього дбати?Дбаючи про красу шкіри, не можна забувати, що все-таки її головна функція — захисна. Саме вона є тим найпершим бар’єром, який дає відсіч вірусам, бактеріям, захищає організм від втрати вологи. Проте часом і сама шкіра потребує захисту, зокрема, коли пошкоджується її ліпідний шар.

Які функції виконує ліпідний шар шкіри?

Останнім часом все більше косметологів та дерматологів радять своїм клієнтам купити якісний ліпідовідновлюючий крем і щоденно ним користуватися. Одними з найкращих в цій категорії вважаються розробки міжнародного бренду La Roche-Posay. Проте аби гідно оцінити властивості такого крему, необхідно зрозуміти, яку роль відіграє ліпідний шар шкіри.
 
Ліпідним бар’єром називається верхній шар, який в основному складається зі специфічних жирових клітин (ліпідів). Неякісна косметика, жорстка вода, несприятливі погодні фактори, стреси, дефіцит вітамінів, різні хвороби — все це веде до руйнування цього шару. Наслідки такого стану можуть бути різними:
 
  • сухість, стягнутість, лущення;
  • підвищена схильність до алергічних реакцій;
  • надмірна чутливість шкірного покриву;
  • почервоніння, висипи тощо.
 
У людей з пошкодженим ліпідним шаром розвивається атопічний дерматит, який потребує тривалого й складного лікування. Крім того, така шкіра швидко втрачає пружність і еластичність, покривається зморшками. І що головне — перестає повноцінно виконувати свою головну роль — захисну.

Чим допомогти шкірі з пошкодженим ліпідним шаром?

У більшості випадків явище, яке називають «проблемна шкіра», є наслідком руйнування ліпідного бар’єра. Проте є хороша новина — його можна відновити. Щоправда, звичайні зволожувальні креми з цією функцією не впораються. Для цього потрібна спеціальна ліпідовідновлювальна дерматокосметика.
 
Світовим лідером на ринку дерматокосметики є компанія La Roche-Posay. Використовуючи найновіші досягнення в сфері фармацевтики та косметології, компанія створила лінійку засобів для догляду за шкірою з пошкодженим ліпідним бар’єром. Аби пояснити, наскільки корисною та якісною є така косметика, варто сказати лише те, що дерматологи радять креми La Roche-Posay пацієнтам з екземами та іншими шкірними проблемами. Завдяки безпечному складу ці засоби підходять навіть для догляду за шкірою немовлят.