Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Банк Англії вжив радикальних заходів для боротьби з інфляцією

Банк Англії вжив радикальних заходів для боротьби з інфляцією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Банк Англії вжив радикальних заходів для боротьби з інфляцією Для боротьби зі зростаючими цінами Банк Англії ухвалив рішення вкотре підняти ключову відсоткову ставку — показник було підвищено на 50 базисних пунктів, до 3,5 відсотка. Про це регулятор повідомляє на своєму сайті.

ЦБ Великобританії піднімає ставку вдев'яте поспіль починаючи з грудня 2021 року, і поки що підстав пом'якшити грошово-кредитну політику не спостерігається.
 
У повідомленні зазначено, що якщо економіка королівства розвиватиметься відповідно до прогнозів листопадового звіту, в якому йшлося про вхід у рецесію та рекордні темпи зростання цін у країні, для стійкого повернення інфляції до цільового показника у 2 відсотки може знадобитися подальше підвищення ставки.

Вжиття радикальних заходів відбувається на тлі слабкого попиту з боку британських домогосподарств, а також проблем на ринку нерухомості, зазначає регулятор. Ситуація на ринку праці Великобританії також залишається напруженою — незважаючи на те, що попит на робочу силу почав знижуватись, безробіття у співвідношенні з кількістю вакансій залишається на високому рівні.

При цьому в листопаді інфляція в країні почала сповільнюватися - річне зростання споживчих цін сповільнилося до 10,7 відсотка з рекордних 11,1 відсотка у жовтні. Показники почали знижуватись після майже безперервного зростання за останні півтора роки.