Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ціни на газ у Європі повернулися до падіння

Ціни на газ у Європі повернулися до падіння

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Ціни на газ у Європі повернулися до падіння У ході торгів у п'ятницю, 16 грудня, біржові ціни на газ у Європі повернулися до падіння. Січневі ф'ючерси на постачання з найбільшого регіонального хаба TTF знизилися більш ніж на сім відсотків, до рівня нижче за 1400 доларів за тисячу кубометрів, свідчать дані лондонської біржі ICE.

Станом на 11:45 ціни впали до 1374 доларів за тисячу кубометрів. Така динаміка фіксується незважаючи на зростання споживання газу в останні дні, що пов'язано з холодною погодою, що встановилася.
 
Другий день поспіль Європа відбирає із підземних сховищ найбільший обсяг газу для цих календарних дат за останні 12 років.

Рівень запасів у європейських сховищах знизився до 85,87 відсотків, що, за даними Gas Infrastructure Europe (GIE), на десять процентних пунктів вище за середній показник на ту ж дату за останні п'ять років.

Європейська влада раніше неодноразово заявляла, що впоралася з проблемою забезпеченості газом на поточний опалювальний період. Наразі Євросоюз займається проблемою закупівлі газу для проходження наступного зимового сезону.

Напередодні «Газпром» повідомив про продовження падіння експорту до країн далекого зарубіжжя. За останні два тижні відставання від поставок з початку року зросло з 44,5% до 45,1%. В абсолютному вираженні продажі впали на 80,2 мільярдів кубометрів.