Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу

Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу

Категорія: Головне, Спорт
Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу Збірна Аргентини з футболу виграла чемпіонат світу 2022 року в Катарі.

У вирішальному матчі команда перемогла Францію. Після першого тайму Аргентина вела 2:0 завдяки пенальті капітана Ліонеля Мессі та голу півзахисника Анхеля Ді Марія.
 
Проте за дев'ять хвилин до кінця другого тайму французький форвард Кіліан Мбаппе зрівняв рахунок, забивши два голи протягом двох хвилин. У додатковий час Мессі та Мбаппе забили ще по одному м'ячу. У серії пенальті найсильнішою виявилася Аргентина — 4:2.

На чемпіонаті світу 2018 року перемогу здобули французи, які обіграли у фіналі хорватів 4:2. Збірна Аргентини не вигравала мундіаль із 1986 року.

За наслідками першого тайму збірна Франції встановила антирекорд фінальних зустрічей чемпіонатів світу. За всю першу половину гри французи не зробили жодного удару по воротах Аргентини. З моменту, коли 1996 року почали вести подібні статистичні спостереження, жодна команда не показувала таку низьку результативність у фіналі.

17 грудня Хорватія обіграла Марокко з рахунком 2:1 у матчі за третє місце. Хорвати вибороли третю медаль чемпіонату світу за весь час участі у турнірі. Крім бронзи у Катарі команда взяла срібло у 2018 році та ще одну бронзу у 1998-му.