Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: Євросоюз обговорить зниження стелі цін на газ до €188 з €275

Bloomberg: Євросоюз обговорить зниження стелі цін на газ до €188 з €275

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: Євросоюз обговорить зниження стелі цін на газ до €188 з €275Представники країн-членів Євросоюзу (ЄС) обговорять питання щодо зниження гаданого ліміту цін на газ. Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву міністра економіки та енергетики ФРН Роберта Хабека.

Чехія, що головує в Раді ЄС, запропонувала іншим країнам знизити запропоновану Єврокомісією стелю цін з 275 євро за мегават-годину до 188 євро за мегават-годину.

Проект Праги передбачає коригування газового ринку у разі, якщо ціни контрактів на місяць і на рік уперед перевищують 188 євро за мегават-годину за індексом TTF протягом трьох днів, йдеться у документі.

Погодження стелі цін на газ

12 грудня глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн висловила сподівання, що країни Євросоюзу незабаром домовляться про стелю ціни на газ у рамках механізму корекції енергетичного ринку — за її словами, це може статися найближчими днями.

"Я дуже сподіваюся, що ми прийдемо до висновку протягом наступних днів", - заявила Урсула фон дер Ляйєн, голова Єврокомісії. 

У листопаді Єврокомісія запропонувала встановити стелю цін на російський газ на рівні 3000 доларів за тисячу кубічних метрів.

Згідно з пропозиціями учасників Єврокомісії, які надійшли 22 листопада, слід встановити граничну верхню ціну на енергоресурс на рівні 275 євро за мегават-годину або 3000 доларів за тисячу кубометрів за поточним курсом за контрактом на місяць наперед.