Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленського попросили посилити покарання за невиконання військовими наказу

Зеленського попросили посилити покарання за невиконання військовими наказу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленського попросили посилити покарання за невиконання військовими наказу Головком ЗСУ Залужний просить Зеленського підписати закон, який посилює покарання для військових. 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Telegram-каналі звернувся до глави держави Володимира Зеленського з проханням підписати закон, який посилює покарання для військовослужбовців за невиконання наказу.

Головком зазначив, що він змушений порушити складну тему і просити посилити відповідальність за самовільний відхід з частини або з поля бою, дезертирство та непокора.

За словами Залужного, іншим військовим доводиться закривати собою ділянки фронту, що веде до збільшення втрат серед особового складу та мирного населення. Він наголосив, що армія тримається на дисципліні.

«Чи існує загроза посилення безкарності командирів? Ні, командири також несуть повну юридичну відповідальність за свої дії чи бездіяльність», - сказав головнокомандувач.

Він попросив Зеленського підписати закон, ухвалений Верховною Радою, оскільки він чітко відображає позицію командирів угруповань та військових частин.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон, за правилами якого українських військових перевірятимуть на алкогольне та наркотичне сп'яніння під час воєнного стану. Крім того, покарання за відмову від виконання наказу буде посилено. Громадяни України, у свою чергу, створили петицію із проханням до президента Зеленського накласти вето на відповідний закон, вона набрала необхідні 25 тисяч підписів для розгляду главою держави.