Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: Зеленський вилетів до Вашингтона для виступу перед Конгресом США 21 грудня

CNN: Зеленський вилетів до Вашингтона для виступу перед Конгресом США 21 грудня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
CNN: Зеленський вилетів до Вашингтона для виступу перед Конгресом США 21 грудня Президент України Володимир Зеленський вилетів до Вашингтона. Про це телеканалу CNN повідомили два поінформовані джерела.

Зазначається, що це перша закордонна поїздка українського лідера від початку повномасштабної війни в Україні. Він має намір виступити на спільному засіданні Палати представників та Сенату конгресу США. Однак спікер нижньої палати Ненсі Пелосі не підтвердила можливий візит президента до Капітолію, заявивши, що не має подібних відомостей.

Приїзд Зеленського також прокоментував офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік. Він зазначив, що не має інформації про можливе відвідування президентом штаб-квартири організації, що знаходиться в Нью-Йорку.

Окрім цього, Зеленський також планує зустрітися з американським колегою Джо Байденом. У ході зустрічі, що пройде у Білому домі, політики обговорять новий пакет військової допомоги Києву, який включає зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot. Уточнюється, що обсяг додаткової допомоги становитиме 1,8 мільярда доларів.

Зеленський оцінив можливий результат переговорів із Байденом щодо постачання Києву Patriot. За його словами, глави держав це постійно обговорюють.

"Я із позитивом дивлюся на це запитання. З великим позитивом", - прокоментував Володимир Зеленський. 

Раніше український президент звернувся до західних лідерів із проханням розширити військову допомогу Києву. Так, він попросив прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунака збільшити постачання систем протиповітряної оборони (ППО). Зеленський також закликав прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістенсона передати Києву самохідну артилерійську установку (САУ) Archer.

Крім того, український лідер попросив президента Литви Гітанаса Науседу виділити зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) NASAMS, а також ПЗРК Stinger.