Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » AP: США виділять Україні пакет військової допомоги в 1,8 мільярда доларів разом із ЗРК Patriot

AP: США виділять Україні пакет військової допомоги в 1,8 мільярда доларів разом із ЗРК Patriot

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
AP: США виділять Україні пакет військової допомоги в 1,8 мільярда доларів разом із ЗРК PatriotВашингтон направить Києву новий пакет військової допомоги у розмірі майже двох мільярдів доларів, куди також уперше увійдуть зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot та високоточні керовані ракети для винищувачів. Про це пише Associated Press.

За словами джерел агентства, цей захід стане сигналом про розширення постачання сучасного озброєння з боку США, яке готові виділяти Україні для зміцнення протиповітряної оборони країни.

Як повідомляє телеканал CNN, Вашингтон також має намір передати київській владі керовані авіаційні бомби JDAM (Joint Direct Attack Munition). Пентагон вже працює над їхньою модифікацією, щоб вони могли використовуватися Україною: поки що JDAM сумісні саме з американськими винищувачами та бомбардувальниками.

Питання постачання американських озброєнь Києву також обговорюватимуть під час поїздки президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Це його перший візит за кордон із початку бойових дій в Україні. Політик має намір виступити на спільному засіданні Палати представників та Сенату конгресу США.