Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Зеленський має намір просити у Байдена ракети ATACMS та розвідувально-ударні БПЛА

Politico: Зеленський має намір просити у Байдена ракети ATACMS та розвідувально-ударні БПЛА

Категорія: Головне, Політика
Politico: Зеленський має намір просити у Байдена ракети ATACMS та розвідувально-ударні БПЛА Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом США Джо Байденом має намір просити ракети ATACMS з дальністю застосування близько 300 кілометрів та розвідувально-ударні БПЛА Grey Eagle та Reaper. Про це повідомляє газета Politico з посиланням на джерело, знайоме з обговореннями.

«Під час зустрічі з Байденом та його командою з нацбезпеки українська делегація, як очікується, виступить із черговими запитами щодо ракет великої дальності ATACMS та безпілотників Grey Eagle та Reaper», — йдеться у повідомленні газети.

За оцінками Білого дому, витрати на забезпечення України ракетами ATACMS надто високі, повідомляє видання. Уточнюється, що американські чиновники не готові зрушити з місця у цьому питанні. Politico зазначає, що передача ракет великої дальності Києву може спровокувати Росію на використання ще більш смертоносної зброї в Україні.

Раніше стало відомо, що Зеленський та Байден планують провести особисту зустріч у Вашингтоні 21 грудня. Повідомлялося, що під час особистої зустрічі, що відбудеться у Білому домі, лідери двох країн обговорять новий пакет військової допомоги Україні.

У жовтні США відмовилися постачати Україні ракети ATACMS, які можуть застосовуватися Києвом для ударів територією Криму та інших російських регіонів.