Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден пообіцяв, що США поставлять Україні ЗРК Patriot і навчать військових використовувати їх

Байден пообіцяв, що США поставлять Україні ЗРК Patriot і навчать військових використовувати їх

Категорія: Головне, Політика
Байден пообіцяв, що США поставлять Україні ЗРК Patriot і навчать військових використовувати їхСША продовжуватимуть зміцнювати обороноздатність України, особливо протиповітряну оборону, пообіцяв Байден. Раніше Вашингтон оголосив про військову допомогу Києву в розмірі $1,85 млрд.
 
Вашингтон продовжуватиме надавати Києву військову допомогу, зокрема, зміцнювати протиповітряну оборону країни, заявив американський президент Джо Байден на зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Вашингтоні.

«Ми збираємось продовжувати зміцнювати можливості України для самооборони, особливо протиповітряну оборону. І саме тому ми збираємось надати Україні ракетні комплекси Patriot та навчити ваших військових тому, як правильно їх використовувати», — сказав він (цитата з CBS).

За словами Байдена, обидві політичні партії США – демократи та республіканці – підтримують Київ, а також разом із союзниками в Європі, Японії та інших країнах хочуть переконатися, що Україна отримує фінансову, гуманітарну підтримку та необхідну допомогу в галузі безпеки, передає CNN.