Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Російський рубль продовжує стрімку девальвацію

Російський рубль продовжує стрімку девальвацію

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Російський рубль продовжує стрімку девальвацію На початку торгів на Московській біржі у четвер, 22 грудня, рубль продовжує зниження останніх днів. Курс долара вперше з квітня перевищив 71 рубль і підібрався до позначки 72 рублі, свідчать дані майданчика.

Станом на ранок, 22 грудня, американська валюта торгується на рівні 71,68 рубля, максимум вона доходила до 71,86 рубля. Євро піднімався до 76,6 рублів. Обидві валюти додають понад чотири відсотки.

Основною причиною різкого зниження курсу рубля залишається європейське ембарго на морські поставки російської нафти, що набули чинності, і стеля цін, введена групою G7, Євросоюзом, Австралією, Норвегією і Швейцарією, введені 5 грудня.

З моменту початку бойових дій в Україні в лютому цього року курс російського рубля насамперед визначається співвідношенням потоків імпорту та експорту, причому у разі експорту йдеться насамперед про нафтогазові доходи.
 
Західні санкції призвели до обмеження поставок до Росії низки товарів, що забезпечило торговельний профіцит та знизило інтерес до долара та євро. До тих самих результатів призвели обмеження на рух капіталу з боку російського Центробанку.