Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: Сенат США призупинив обговорення допомоги Україні в $45 млрд

Bloomberg: Сенат США призупинив обговорення допомоги Україні в $45 млрд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: Сенат США призупинив обговорення допомоги Україні в $45 млрд Сенат США за кілька годин після виступу у Конгресі президента України Володимира Зеленського відклав голосування щодо виділення військової допомоги Україні. Про це пише Bloomberg.

"Ці плани були відкладені після того, як демократи відхилили пропозицію сенатора-республіканця Майка Лі про поправку, яка потребує додаткового фінансування для дотримання коронавірусних обмежень при перетині південного кордону США", - повідомляє агентство.

Зазначається, що сенат мав проголосувати за виділення допомоги Києву на 45 мільярдів доларів у рамках загальної суми видатків у розмірі 1,7 трильйона доларів.

Bloomberg уточнює, що перенесення на наступний рік ухвалення рішення щодо розподілу витрат пов'язане із законом про тимчасове фінансування. Закон дозволить Республіканській партії, яка набрала більшість у палаті представників, зменшити витрати держбюджету, зокрема скоротити допомогу Україні.

Зеленський прибув до США у середу, 21 грудня. Він заявив, що його візит став можливим завдяки відновленню контролю за ситуацією в Україні з використанням західної військової допомоги.

У Вашингтоні український лідер провів переговори із президентом США Джо Байденом, за підсумками яких політики виступили на спільній прес-конференції.