Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Які вітаміни відповідають за красу волосся?

Які вітаміни відповідають за красу волосся?

Категорія: Позиція » Статті » Жіночий клуб
Які вітаміни відповідають за красу волосся? Гарна зачіска — предмет гордості та захоплення. Правильний догляд за волоссям — справжнє мистецтво, ритуал із кодексом правил, дієтою, ефективною косметикою. Дерматокосметика відомого французького бренду Vichy містить необхідні вітаміни для росту волосся, незамінні мікроелементи та мінерали. Наскільки важливим є баланс вітамінів у щоденному догляді?

Дефіцит вітамінів призводить до випадання волосся

До 100 волосин, що випали, на день — природна норма для дорослої людини. Життєвий цикл волосяного фолікула складається з трьох основних стадій:

  • анаген — інтенсивне зростання;
  • катаген — перехідний етап;
  • телоген — спокій.
 
Нестача вітамінів у фазі інтенсивного живлення призводить до тривалої фази телогена й дифузної алопеції незалежно від гендеру. Неправильне харчування та жорсткі дієти (моно, білкові, кавунові, кисломолочні) обмежують обсяг вітамінів у раціоні. Результат — пишна зачіска втрачає об'єм, волосся стає тьмяним, з пошкодженими кінчиками та лупою.

Які вітаміни потрібні для красивого волосся?

Більшість вітамінів краси відносяться до незамінних — наш організм їх не синтезує. Отримати корисну речовину можна виключно з їжею, вітамінним комплексом або у складі дерматокосметики.

Топ вітамінів для здоров'я та сили волосся:
 
  • В3 — ніацин. Відповідає за нормалізацію кровообігу. Міститься у петрушці, мигдалі, авокадо, капусті, чорній редьці.
  • В5 — кислота пантотенова. Відповідає за активність фази росту волосся. Додайте в раціон авокадо, часник, селеру, горіхи, цвітну капусту.
  • В6 — піридоксин. Зміцнює структуру волосся по всій довжині. Максимальна кількість у шпинаті, помідорах, сушених бананах, насінні.
  • В8 — біотин. Нормалізує рівень вироблення себуму, перешкоджає появі лупи. Джерела — бобові, гриби, мигдаль, помідори, пивні дріжджі.
  • В12 — кобаламін. Відповідає за метаболізм та кровотворення, міститься у спіруліні, м'ясі, рибі, субпродуктах.
  • D — група з 6 кальциферолів. Антиоксиданти, що зміцнюють волосся, нормалізують обмін речовин. Максимальна частка у жирній рибі, сирі, вершковому маслі, печінці тріски.
 
Догляд за шкірою голови з застосуванням вітамінізованої дерматокосметики DERCOS від Vichy знижує рівень себуму, бореться з лупою, запаленнями та свербежем, має антиоксидантну дію, живить волосяні фолікули корисними речовинами.

Дерматокосметика Vichy посилена термальною водою високої мінералізації. Вода з джерел Оверно вулканічного походження насичена 15 необхідними для краси та здоров'я мінералами.