Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Handelsblatt: німецький концерн Uniper продасть електростанцію для отримання держдопомоги

Handelsblatt: німецький концерн Uniper продасть електростанцію для отримання держдопомоги

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Handelsblatt: німецький концерн Uniper продасть електростанцію для отримання держдопомогиНімецький енергетичний концерн Uniper продасть свою нову електростанцію Datteln 4 для отримання державної допомоги, повідомляє газета Handelsblatt.

Припинення імпорту російського газу спровокувало багатомільярдні збитки енергогіганта і спричинило його на межу банкрутства. Єврокомісія схвалила виділення коштів із держбюджету Німеччини, але Uniper має розлучитися з частиною своїх підприємств до 2026 року.

Зокрема, концерн продасть електростанцію Datteln 4 у землі Північний Рейн-Вестфалія, прибути може становити від 700 до 1 мільярда євро. Електростанція, що працює на кам'яному куті, була відкрита в 2020 році і стала останньою з подібним типом роботи. Вона неодноразово викликала протести екоактивістів.

Крім того, Uniper продасть електростанцію у місті Генью (Угорщина), а разом із нею і всі свої підприємства в Угорщині.

Раніше стало відомо, що влада Німеччини завершила процес націоналізації енергогіганта Uniper. Уряд став власником 99 відсотків акцій, повідомили у спільній заяві Міністерство фінансів та Міністерство у справах економіки та захисту клімату ФРН.

З проблемами енергогігант Uniper зіткнувся після зниження постачання з боку російського "Газпрому". На початку листопада компанія повідомила про збитки майже 40 мільярдів євро.