Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Запорізький суд відпустив Євгена Анісімова під заставу

Запорізький суд відпустив Євгена Анісімова під заставу

Категорія: Регіон, Головне
Запорізький суд відпустив Євгена Анісімова під заставу У Запорізькому Апеляційному суді, 22 грудня, проходило засідання у справі Євгена Анісімова і суд ухвалив резонансне рішення. Так, суд щодо обрання запобіжного заходу прийняв рішення, що Євген Анісімов може вийти під заставу, - пишуть Вісті. 
 
Так, Євгенія Анісімова називають "смотрящим" по Запоріжжю часів Януковича і пов'язують час його тіньового правління з періодом мерства Олександра Сіна.
 
Звинувачують Анісімова у створенні ОЗУ та називають "кримінальним авторитетом". Затримали Анісімова у лютому 2020 року, до цього він був оголошений у міжнародний розшук і його понад п'ять років не могли знайти.
 
Ресурс, який пов'язують із Євгеном Анісімовим, ще 20 грудня повідомив, що в Апеляційному суді розпочався розгляд скарги щодо обрання йому запобіжного заходу. Паралельно 21 грудня проходило засідання вже за його звинуваченням (основною справою) у Шевченківському райсуді.
 
Апеляційний суд ухвалює рішення відпустити екс-"смотрящего". Його випустити хочуть під заставу в 2 147 200 грн (трохи більше 50 тис доларів). Цікаво, що як заявив сьогодні адвокат та депутат міськради Дмитро Гладкий, сам Анісімов відмовився брати участь у цьому судовому засіданні.
 
Власник компанії "Запоріжзв'язоксервіс" Юрій Комісаров, який виступає від обвинувачення, вже прокоментував цю ситуацію.
 
"На мій погляд, якщо суд змінити запобіжний захід Анісімову Є.О., з тримання під вартою на інший, відповідним державним органам додасться роботи з розшуку Анісімова Є.О. повторно. Невже такі цілі ставити перед собою систему правосуддя?", - заявляє Юрій Комісаров.
 
Довідка: Євген Анісімов, по суті, здійснював тіньове керівництво містом у період мерства Олександра Сіна: з 2011 по 2013 роки. У 2013 році (ще за президентства Януковича) він був заарештований і звинувачувався у здирстві. Справа проти Анісімова була відкрита за заявами двох бізнесменів (Юрія Комісарова та Юрія Чекальського). У січні 2014 року його відпустили з-під варти. А в період Євромайдану він зник. З Анісімовим було затримано голову його охорони - Андрія Гречковського, а потім затримали і його "соратницю" - Олену Бондаренко, яка проводила реформу ЖКГ у міськраді.