Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Ізраїлі повідомили про плани Росії завадити Україні отримати найпередовішу ППО

В Ізраїлі повідомили про плани Росії завадити Україні отримати найпередовішу ППО

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В Ізраїлі повідомили про плани Росії завадити Україні отримати найпередовішу ППОІзраїльський генерал Яків Нагель у статті для National Interest (NI) заявив, що Росія може перехопити та вивчити найпередовіші на Заході системи протиповітряної оборони «Залізний купол».

За його словами, у зв'язку з цим Тель-Авів не передаватиме їх Києву слідом за Вашингтоном.
 
"Ізраїль справедливо побоюється, що якщо протиракетні установки будуть розгорнуті, то Росія оволодіє ними на полі бою", - пише Нагель.

Генерал додав, що Ізраїль і сам потребує термінового поповнення частин ППО «куполами», а виробництво систем потребує часу. Він наголосив, що українській стороні не варто очікувати швидкого результату від придбання ППО, оскільки навчання роботі з ними також потребує часу. Він також зазначив, що Ізраїль не має наміру псувати відносини з Росією відправкою зброї на Україну.

Після перемоги на парламентських виборах Біньямін Нетаньяху дав обіцянку президенту Володимиру Зеленському як слід вивчити українське питання після вступу на посаду.

У ході передвиборчої кампанії політик займав суперечливу позицію щодо військової допомоги Україні. В інтерв'ю з USA TODAY він заявив, що розгляне можливість постачання озброєнь Києву, тоді як у розмові з телеканалом MSNBC виступив проти такого кроку. За його словами, існує ризик, що надалі передана Києву зброя потрапить до рук Ірану і застосовуватиметься вже проти Ізраїлю.

"Щодо зброї, завжди є ймовірність, і це траплялося неодноразово, що зброя, яку ми постачали в якусь зону бойових дій, опиняється в руках Ірану і застосовується проти нас", - заявив Прем'єр-міністр Ізраїлю.

Нетаньягу також заявив, що Ізраїль і так підтримує Київ, приймаючи українських біженців і направляючи в Україну гуманітарну допомогу.

При цьому професор міжнародних відносин Тель-Авівського університету Еммануель Навон припустив, що новий уряд Ізраїлю може розпочати постачання озброєнь в Україну.