Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ердоган звинуватив Захід у провокаціях та відсутності посередництва у кризі в Україні

Ердоган звинуватив Захід у провокаціях та відсутності посередництва у кризі в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ердоган звинуватив Захід у провокаціях та відсутності посередництва у кризі в УкраїніПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прокоментував, яку роль відіграє Захід у кризі в Україні. 

На зустрічі із молоддю в Ерзурумі Ердоган негативно оцінив дії західних країн в українському конфлікті. На його думку, вони не стали посередником між Москвою та Києвом.

«На жаль, Захід лише активізував елементи провокації та не намагався бути посередником. На етапі посередництва ми, як Туреччина, взяли на себе цю роль у 2022 році у зв'язку з чорноморським зерновим коридором», — заявив він.

Турецький лідер додав, що зернова ініціатива реалізовувалася для постачання продовольства до країн, що потребують. За його словами, за цей час Європа отримала 44 відсотки зерна, Туреччина – 16 відсотків, країни Африки – 14 відсотків. Ердоган наголосив, що російський президент Володимир Путін пропонував зосередитися на Африці і прийняв його ініціативу.

Найважчим питанням зараз є постачання російських добрив на світові ринки. Ердоган висловив сподівання, що Туреччина почне робити кроки в цій галузі разом із Росією.

Раніше Ердоган оцінив наслідки ситуації в Україні для миру. На його думку, конфлікт у країні похитнув підвалини глобальної системи.