Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Сербії заявили про складну ситуацію на півночі Косово

У Сербії заявили про складну ситуацію на півночі Косово

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Сербії заявили про складну ситуацію на півночі Косово Начальник Генштабу Збройних сил (ВС) Сербії генерал Мілан Мойсилович оцінив обстановку на півночі автономного сербського краю Косово та Метохія. Про це він сказав в ефірі телеканалу Pink.

Мойсилович розповів, що перебуває в дорозі: він їде до району Рашка. Цілі, поставлені перед сербською армією, він назвав точними та зрозумілими, обіцявши, що реалізують.

"Ситуація складна і вимагає присутності армії Сербії вздовж адміністративної лінії [між автономним сербським краєм Косово і Метохія та Центральною Сербією]", - заявив Мойсилович.

Раніше повідомлялося, що спецназ косовської поліції обстріляв сербів на барикадах. За інформацією газети "Політика", інцидент стався біля населеного пункту Зубін-Потік. Інформація про постраждалих не розкривається.

17 грудня контингент НАТО KFOR зміцнив свою присутність і збільшив патрулювання на півночі Косова через ситуацію, що складається в регіоні.

Про чергове загострення на півночі Косова стало відомо 10 грудня. У північній частині Косова серби почали будувати барикади після затримання екс-поліцейського МВС Деяна Пантича Після на північ краю запровадили поліцейський спецназ із Пріштіни.