Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Швейцарія та США виділили 2,4 млн євро на евакуацію українських підприємств

Швейцарія та США виділили 2,4 млн євро на евакуацію українських підприємств

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Швейцарія та США виділили 2,4 млн євро на евакуацію українських підприємств Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допоможе евакуювати близько 80 українських підприємств малого та середнього бізнесу з територій, які найбільше постраждали від російського вторгнення, до безпечніших регіонів України.

Як повідомили у прес-службі банку, спеціально для цього Швейцарія та США виділили Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР цільовий грант на суму 2,4 млн євро.

Українські компанії, які бажають скористатися цією допомогою, можуть претендувати на суму до 30 тис. євро, уточнюється в повідомленні ЄБРР. Гроші виділятимуться "на відшкодування витрат, пов'язаних із транспортуванням обладнання, сировини та готової продукції, упаковкою, демонтажем, ремонтом, орендою та придбанням обладнання, використанням приміщень (до одного місяця оренди), інженерні або ремонтно-будівельні роботи у приміщеннях для зберігання обладнання та виробництва".

У повідомленні банку також наведено цифри української консалтингової компанії Advanter Group, згідно з якими за перші 75 днів війни "внаслідок знищення активів та порушення нормального функціонування ринків" українські компанії втратили 64-85 млрд доларів.