Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » "Укренерго" заявила про зростання споживання електрики

"Укренерго" заявила про зростання споживання електрики

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
"Укренерго" заявила про зростання споживання електрики В Україні зросло споживання електрики та скоротився дефіцит потужності в енергетичній системі, оскільки було підключено блок теплоелектростанції (ТЕС). Про це повідомила національна енергетична компанія (НЕК) "Укренерго".

«Дефіцит потужності у системі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанціями. Після аварійно-відновлювальних робіт підключено до системи блок на одній із теплових електростанцій», - йдеться у заяві.

Згідно з повідомленням компанії, наявної потужності не вистачає для задоволення потреб українських споживачів. Причиною стало збільшення рівня споживання, що пов'язане з поетапним поверненням електроенергії в роботу, додали в «Укренерго».

Раніше у п'яти областях України та Києві ввели аварійні відключення електроенергії. 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі залишався суттєвим.
 
Аварійні відключення діяли у Дніпропетровській, Львівській, Київській та інших областях через перевищення лімітів споживання.
 
«Укренерго» також уточнила, що відновлювальні роботи обладнання потребують значного часу.