Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Нацбанк: Західні партнери за рік виділили чи пообіцяли Києву допомогу на $120 млрд

Нацбанк: Західні партнери за рік виділили чи пообіцяли Києву допомогу на $120 млрд

Категорія: Головне, Економіка
Нацбанк: Західні партнери за рік виділили чи пообіцяли Києву допомогу на $120 млрд2022 року західні партнери виділили або пообіцяли Києву допомогу у розмірі 120 мільярдів доларів. Обсяг підтримки розкрив Нацбанк України у звіті про фінансову стабільність.

"За оцінкою Кільського інституту світової економіки, загальна сума анонсованої та наданої офіційної фінансової, військової та гуманітарної допомоги партнерів вже перевищує 120 мільярдів доларів", - сказано в документі.

У Нацбанку зазначили, що за 11 місяців року Україна отримала на фінансування потреб держбюджету понад 28 мільярдів доларів. 42 відсотки цих коштів припали на гранти.

Регулятор також нагадав, що Євросоюз погодив новий механізм допомоги Україні наступного року у розмірі 18 мільярдів євро.
 
США, у свою чергу, підтримали виділення Києву близько 45 мільярдів доларів у різних формах, насамперед на військові потреби. Зазначається, що ця допомога стане доступною Україні до вересня наступного року.

Раніше депутати фінського парламенту закликали уряд країни почати постачати Україні танки. Парламентарі пропонують відправити до країни німецькі бойові машини Leopard 2.