Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » GIE: закачування газу в європейські ПСГ за підсумками грудня 2022 побила рекорд

GIE: закачування газу в європейські ПСГ за підсумками грудня 2022 побила рекорд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
GIE: закачування газу в європейські ПСГ за підсумками грудня 2022 побила рекорд За підсумками грудня 2022 року закачування газу до європейських підземних сховищ газу (ПСГ) побило рекорд для цього місяця з 2011 року. Про це стало відомо асоціації Gas Infrastructure Europe (GIE).

Уточнюється, що європейські ПСГ у грудні поповнилися на 2,55 мільярдів кубометрів. При цьому відбір газу зі сховищ склав 12,54 мільярда кубометрів і виявився мінімальним за останні три роки.

Тенденція пояснюється тим, що більшість грудня температури в Європі відповідали кліматичній нормі або перевищували її. Водночас зазначається, що середина місяця була холоднішою за норму, у зв'язку з чим відбувся рекордний відбір газу з ПСГ протягом кількох днів.

Крім того, зазначено, що у грудні надходження зрідженого природного газу (ЗПГ) з терміналів до газотранспортної системи Європи стали абсолютно рекордними за весь час спостережень GIE. Вони становили 11,96 мільярда кубометрів.

Раніше повідомлялося, що ціни на газ у Європі обвалилися. Під час торгів 30 грудня вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на хабі TTF впала нижче за 800 доларів за тисячу кубометрів — це сталося вперше з 11 лютого.