Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Організатори Australian Open відмовилися усувати тенісистів із Росії

Організатори Australian Open відмовилися усувати тенісистів із Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Організатори Australian Open відмовилися усувати тенісистів із РосіїФедерація тенісу Австралії (Tennis Australia) відмовилася усувати російських та білоруських спортсменів від участі в іграх Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). Про це повідомляє телеканал 9News.

В організації вказали, що її позиція щодо росіян залишиться незмінною, незважаючи на всі заклики до дискваліфікації гравців.
 
Там запевнили, що тенісисти з Росії та Білорусії братимуть участь у нейтральному статусі, що «повністю відповідає принципам, викладеним міністром спорту Австралії».

Раніше із вимогою не допускати росіян до турніру виступив посол України в Австралії Василь Мірошниченко. Він казав, що планує домогтися зустрічі з головою та генеральним директором Tennis Australia, щоб викласти позицію уряду України.

Росіяни продовжують виступи на турнірах Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) та Жіночої тенісної асоціації (WTA). Проте спортсменів не допустили до участі в Вімблдоні через рішення британської влади. Росіянам також заборонили виступати на турнірах під егідою Міжнародної федерації тенісу (ITF).