Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » На Заході назвали критерії які заважають Україні вступити до НАТО

На Заході назвали критерії які заважають Україні вступити до НАТО

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
На Заході назвали критерії які заважають Україні вступити до НАТО Німецький дипломат та колишній голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер перерахував критерії, через які Україна не може вступити до НАТО. Про це він написав у матеріалі для Politico.

Він нагадав про три вимоги Північноатлантичного альянсу, які розглядалися раніше за його розширення.

Один із них передбачав єдність країни у своєму бажанні вступити до НАТО, щоб уникнути внутрішнього розколу. Інший критерій вимагав, щоб усі учасники НАТО виступали за членство в країні.

Третя вимога мала відповідати на запитання: «Чи зміцнить вступ країни, що розглядається, європейську безпеку і стабільність в цілому?».

Ішингер зазначив, що тема вступу України до НАТО спровокувала суперечливі дебати з цих питань на саміті у Бухаресті у 2008 році. За словами дипломата, невідповідність цим критеріям пояснює, чому альянс, як і раніше, «досить невпевнено реагує на заявку України».

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поскаржився, що низка союзників Києва боїться позитивно відповісти на заявку країни до НАТО.
 
"Деякі дуже хороші друзі України більше бояться позитивно відповісти на заявку України на членство в НАТО, ніж надати Україні найсучасніше озброєння", - сказав він. Кулеба наголосив, що зараз існує багато психологічних бар'єрів, які необхідно подолати.