Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін заявив Ердогану про готовність Росії до серйозного діалогу щодо України

Путін заявив Ердогану про готовність Росії до серйозного діалогу щодо України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Путін заявив Ердогану про готовність Росії до серйозного діалогу щодо УкраїниРосія відкрита для серйозного діалогу щодо конфлікту з Україною. Про готовність президент країни Володимир Путін заявив у ході телефонної розмови зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом, повідомляє прес-служба Кремля.

Російський лідер додав, що такий розвиток ситуації буде можливим за умови виконання Києвом вимог, висунутих раніше, і з «урахуванням нових територіальних реалій».

Під час обговорення ситуації в Україні Путін також порушив питання про дії Заходу.

«З російської сторони акцентовано деструктивну роль західних держав, які накачують київський режим озброєнням та військовою технікою, надають йому оперативну інформацію та цілевказівку», — йдеться у публікації прес-служби.

Раніше повідомлялося, що Ердоган закликав Путіна до якнайшвидшого одностороннього припинення вогню в Україні та врегулювання кризи мирним шляхом. Він наголосив, що розбіжності мають бути вирішені справедливо, і нагадав, що переговори привели до позитивного результату під час створення зернового коридору, обміну полоненими та забезпечення безпеки Запорізької АЕС.