Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: США можуть включити 50 БМП Bradley до чергового пакету допомоги Києву

Reuters: США можуть включити 50 БМП Bradley до чергового пакету допомоги Києву

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Reuters: США можуть включити 50 БМП Bradley до чергового пакету допомоги Києву  Вашингтон планує включити близько 50 БМП Bradley до чергового пакету військової допомоги Києву, який буде анонсований у п'ятницю, 6 січня, заявило агентство Reuters.

"Новий пакет озброєнь США для України включатиме близько 50 бойових машин Bradley, повідомили в четвер два американські чиновники", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні президент США Джо Байден підтвердив, що Білий дім розглядає можливість передачі київській владі БМП Bradley.

Бойова машина піхоти "Бредлі" (Bradley) випускалася з 1980 по 1989 рік. Всього було вироблено 9753 машини різних модифікацій. США масово використовували БМП у військових конфліктах у Перській затоці, Іраку та в Афганістані.

Екіпаж БМП складається із трьох осіб, у десантному відділенні можна перевозити до шести солдатів. Машина озброєна 25-мм автоматичною гарматою, протитанковим ракетним комплексом та кулеметом. Станом на 2018 рік на зберіганні в США знаходилися 2000 одиниць M2 та 800 машин M3.

У Москві неодноразово заявляли, що озброєння, встановлене західними державами в Україні, є законною метою Росії. Водночас постачання зброї затягує конфлікт.