Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » СБУ виявила «прокремлівську літературу» під час обшуків у храмах УПЦ

СБУ виявила «прокремлівську літературу» під час обшуків у храмах УПЦ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
СБУ виявила «прокремлівську літературу» під час обшуків у храмах УПЦ Під час обшуків у храмах Української православної церкви (УПЦ) було виявлено «бібліотеки з прокремлівською літературою», повідомила Служба безпеки України (СБУ) у Telegram.

Уточнюється, що обшуки відбулися на об'єктах УПЦ у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях.
 
"На території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російська символіка", - сказано в повідомленні.

На Дніпропетровщині під час виїзду з місцевої єпархії було зупинено автомобіль із брошурами партії «Опозиційна платформа — За життя», яка заборонена в Україні, а також іншими «антиукраїнськими» матеріалами. У приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині знайшли матеріали об'єднання, лідером якого є опозиційний політик Віктор Медведчук.

"Секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України про порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що відбувається експертиза знайденого, після якої винних притягнуть до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що Успенський собор (головний храм Києво-Печерської лаври) та Трапезну церкву передали з відання УПЦ державі.